Halı ve Yan Sanayisinin Buluştuğu Nokta
 
Google Translate
Üye Girisi   |   Üye Ol  
Türkçe italiano ???? English Français Español ??? ??????? ελληνικ? Deutsch Nederland ??????? Türkçeitaliano ????EnglishFrançaisEspañol??????????ελληνικ?DeutschNederland???????
    
   Dünyanın Halısını Gözler Önüne Seriyorlar
 
 
Halı sektörünün dünya çapında en gözde fuarı olan Domotex fuarlarının da organizatörü olan Hannover- Messe önümüzdeki dönem sermaye yoğun endüstrilere yönelik yepyeni fua


Carpetrium, bu röportajda Hannover-Messe’yi yakın plana alarak bu başarılı yükselişi sizlere aktarıyor.

1. Bilindiği üzere Hannover-Messe İnt. İstanbul, Deutsche Messe AG’nin bir alt kuruluşudur. 1996 yılından bu yana ülkemizde, ticari fuar organizasyonları konusunda profesyonel hizmetler sunmaktasınız. Küreselleşme, yurt dışına açılma, dış pazarları tanıma gibi kavramlar günümüzde bir hayli popüler. Ancak bundan tam 11 yıl önce dünyanın sayılı fuar organizatörlerinden birisini İstanbul’da bir temsilcilik açmaya iten unsur neydi?

Türkiye’deki pazarın globalleşme sürecinin hızla gerçekleştiğinin farkında olan ve sermaye malları endüstrisinde artan ihtiyacı gören Hannover-Messe International İstanbul, yaklaşık 20 yıllık bir süreden beri bölgedeki lider ticari fuar organizatörü olarak Avrupa ve Asya arasında önemli bir köprü görevi görmekte. Hannover-Messe International Istanbul 1996 yılında bağımsız bir şirket olarak kuruldu. Ancak 80’lerin ortalarından beri Türkiye’de fuar düzenlemekteydi. Başlangıçta İTÜ Maslak kampüsündeki kendimizin işlettiği küçük bir fuar alanını kullanırken, fuarlarımız büyüdükçe diğer alanları kullanmaya başladık. Bugün Hannover-Messe International Istanbul, Türkiye’deki ortakları ile beraber Avrasya Bölgesi’nde sermaye yoğun endüstrilere yönelik fuarlar düzenliyor.

2. Bize biraz Hannover-Messe’nin Türkiye’deki çalışmalarından bahseder misiniz?

Hannover-Messe International Istanbul 2007 yılı içerisinde Avrasya Bölgesi’ne yönelik toplam 12 fuar düzenleyecek. İki yılıda bir düzenlenen fuarlar gözönüne alındığında yıllık fuar sayıslarında değişiklik olabiliyor.

Şirketimiz, Türkiye içinde kendi düzenlediği fuar ve konferansların yanı sıra fuar düzenledikleri alanlarda başarılı olan dört Türk fuar firması ile ortak şirketler kurarak, fuarların satış ve organizasyonlarına destek vermekte ve fuarcılık konusundaki uluslararası tecrübesini ve uzmanlığını yerel tecrübe ile birleştirmekte. Ortaklıklarımızdan ilkini, CeBIT’i Avrasya’da marka haline getirmek için 2000 yılında İnterpro ile kurduk. Bundan sonra 2002 yılında WIN World of Industry, SODEX ve ANKIROS/ANNOFER fuarları için 3 ortaklık daha gerçekleştirdik.

3. Geçtiğimiz nisan ayında dünyanın en büyük sanayi ve teknoloji fuarı olan Hannover Messe 2007’de Türkiye partner ülke seçildi ve 250’yi aşkın Türk firması bu fuara katıldı. Söz konusu işbirliğinin Türk sanayisine sizce ne gibi katkıları oldu?

Öncelikle Türk sanayisinin gücünü ve kalitesini gözler önüne serdi. Türkiye’nin üretim kapasitesini tanımayanlar bu fuar ile birlikte kendilerine satın alma için yeni bir ülke buldular. Fuara ilk defa katılan firmaların birçoğu yapılan anketler sonucunda beklentilerinin üstünde is bağlantıları kurduklarını ve iş hacimlerini arttırmak için bir sonraki sene tekrar katılacaklarını teyit ettiler.

4. Türkiye’de özellikle KOBİ’lerde dış pazarlara açılma ve kurumsallaşma konusunda bazı sıkıntılar göze çarpmakta. Dünyanın birçok farklı ülkesinden çok farklı ekonomik ve sosyal yapıdaki firmalarla bağlantı içerisinde olduğunuzu göz önünde bulundurursak, Türk KOBİ’lerine dış pazarlara açılma ve etkili tanıtım konusunda önerileriniz nelerdir?

Öncelikle yeni iş bağlantıları ve yeni müşteriler bulmanın etkili yolu ona ihtisas fuarları arasında kendilerine uygun olan fuarı seçerek küçük m2 de bile olsa katılım yapmaları, fuara uygun yenilikçi ürünlerini ve müşteri görüşmelerini fuardan önce dikkatle planlamaları, fuar sonrası sonuçları değerlendirip, müşteri takibi yaparak, başarı yakaladıklarına inandıkları fuarda mutlaka her sene katılım yapmalarını tavsiye ederiz. Fuarlar, firmaların gerek ekonomik gerekse sosyal yapılarını geliştirmek için deneyim sağlayan, aynı zamanda mevcut müşteri portföyünün genişlemesinde oldukça büyük rol oynayan dış pazarlara açılmanın en önemli unsurlarındandır.

5. Hannover-Messe, hepimizin bildiği gibi dünyada halı trendlerini belirleyen ve tüm dünyadan binlerce üreticiyi bir araya getiren Domotex fuarlarının organizatörü. 3 ayrı ülkede düzenlenen bu fuarlara Türk halı üreticilerinin ilgisi ne konumdadır?

Domotex fuarı Türk halı üreticileri için oldukça önem arz eden, sektörün küçük-orta ve büyük ölçekli firmalarının çoğunun tanıdığı, sektörün trendlerini belirleyen bir fuar niteliği taşımaktadır. Domotex’in ilk ayağı olan Hannover’de en büyük katılımı yapan ikinci ülke konumunda bulunan Türkiye, Dubai ve Çin’deki katılımını da her yıl arttırmaktadır. Domotex Hannover 2008’e 10.000m2’nin üzerinde başvuru yapan Türk firmaları, fuarın 2008 yılı içindeki 2. durağı olan Domotex Asia için yerlerini şimdiden rezerve etmeye başlamıştır. Biz Deutsche Messe Türkiye temsilcisi olarak, 2008 yılında DOMOTEX Asia fuarına türkiye milli katılımı düzenleyerek, Türk firmalarının Asya bölgesindeki ağırlığını güçlendirmeyi hedefliyoruz.

6. Domotex’te Türk halı üreticilerinin diğer ülkelerdeki katılımcılara göre payı nedir?

Domotex’te Türk Halı üreticileri katılım m2 siyle 2. ülke konumundadır. (Domotex Hannover ve Middle East 2007 verileri)

7. Domotex fuarlarına katılan firmalar arasında en yüksek katılım oranı hangi ülkeye ait?

Yıllara göre dağılımınına baktığımızda Belçika’nın genelde ilk sırayı aldığı fuarda, onu Türkiye ve Hollanda takip etmektedir.

8. Geçtiğimiz Haziran ayında Dubai’de düzenlenen Domotex Middle East Fuarı hakkında bize izlenimlerinizi anlatabilir misiniz?

Domotex Middle East fuarı 37 ülkeden 269 firmaya ev sahipliği yaparak gecen yıllara oranla çift haneli büyüme rakamlarına ulaşmıştır. 92 ülkeden 6,326 profesyonel ziyaretçi(geçen yıla kıyasla ziyaretçi sayısında %22 artış), 3 gün boyunca çok sayıda ürün segmenti hakkında bakış açısı edinme fırsatına sahip olmuş, DOMOTEX Middle East, geniş sayıdaki seçenekleriyle, bölgede yeni pazarlara girmek için ideal bir platform oluşturmuştur.Örneğin, firmalar Körfez Bölgesi’ndeki güçlü ekonomik büyüme ve inşaat sektöründeki patlamadan yararlandılar. Çok sayıdaki prestijli projenin dışında özel konut projeleri için de her fiyat aralığında zemin kaplamalarına büyük talep yasandı.

9. Domotex fuarlarına katılmanın firmalara getirdiği avantajlar nelerdir? Katılımcılara önerileriniz var mı?

1.360 katılımcı ve 100 ulustan 44.000 profesyonel ziyaretçiye ev sahipliği yapan ( Domotex Hannover 2007 verileri) Domotex, firmaların yurtdışına açılma yolunda atmış oldukları oldukça önemli ve etkili bir adımdır. Dünyanın halı sektöründe nabzını tutan Domotex, firmalara sektörün önemli oyuncuları ve yatırımcılarıyla tanışma fırsatı sağlamaktadır. 3 ayrı bölgede düzenlemiş olduğu fuarlarda %50 nin üzerinde yabancı ziyaretçiye kapılarını açan Domotex, uluslararası kimliğiyle katılımcılarına sadece düzenlendiği bölgeden değil tüm dünyadan profesyonel ziyaretçilerle tanışma olanağı sunmaktadır.

Katılımcılara önerimiz, yurtdışı fuar planlamaları yurtiçindekilere göre daha erken başladığı için gecikmeden sözlesmelerini göndermeleri, internet üzerinde yapmış oldukları katalog bilgi girişleri esnasında doğru hedef kitlesine ulaşmak için mutlaka doğru ürün gruplarını seçmeleri,alternatif tanıtım unsurları hakkında bizden bilgi almaları ve göndermiş olduğumuz davetiyeler aracılığıyla tüm mevcut ve potensiyal müşterilerine fuarda yer aldıklarını duyurmalarıdır.

Bu güzel röportaj için ve bize zaman ayırdığınız için teşekkür ediyoruz. Başarılarınızın devamını dileriz.

Güncellenme: 15/10/2007   
486  Kez Okundu   
Kategoriyle ilgili diğer haberler
Yorum ekle    |
Toplam 0 Yorum

Habere ait yorum bulunmuyor.
 
  Son Eklenen
 
Halı Sektörü Arap Baharı İle C ...
Arap Baharının Türk halıcılık sektörüne yaradığını söyleyen İstanbul ...
Merinos Halı Avrupa’daki ...
Sektöründe dünyanın en büyük markaları ve üreticileri arasında ...
Halı Devi Oriental Weaver Tür ...
Mısır’lı dev halı firması OPC, Gayrimenkul Zirvesi için ...
Markalaşma Sürecinde En Etkil ...
Carpetrium ziyaretçileri arasında yapılan, bir ay süren ...
Royal Ve Pierre Cardin, 150 Ye ...
Royal ve Pierre Cardin Halı Genel Müdür Yardımcısı ...
Step Halı “Dünya Çapında Halı ...
Stepevi Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şengör ve Yönetim ...
Siz hayal edin HKS Halı yapsın ...
Ülkemizdeki peluş halı segmentini sektörümüze ilk kazandıran ...
Merinos'tan Amerika'da İlginç ...
Parça halıda dünya liderliğine yükselen Merinos, kasım ayında ...
Halının Mir'i Mir Halı ...
Köşemizde bu ay Mir Halı Yönetim Kurulu ...
İlmek ilmek Emek; Arya Halı ...
Bu ayki röportaj konuğumuz Arya Halı Yönetim Kurulu ...
Devlet desteği ne kadar işe ya ...
Bir süre önce sohbetlerimizden birisinde "Devletin cebinde akrep ...
Markalaşma Yolunda Reklam’ın G ...
“Eğer hayata yeniden başlama imkanı olsaydı, reklamcılığı bütün ...
Müşteriyi Elde Tutmanız İçin B ...
İster özel isterse iş ile ilgili olsun, her ...
İnovasyon Yönetiminin Temeli N ...
İnovasyon, tek aşamalı bir süreç değil; aksine, tüm ...
Hangi Ülkeye Neyi, Nasıl Satar ...
İhracat yapan veya başlamayı düşünen KOBİ’ler için özel ...
  Hali Modelleri
Merinos Halı Yeni
Royal Halı 2012
Dijital Baskı Halı
Bossan Halı
Sanat Halı 2012
Bahariye Halı
Atlas Halı
Confetti Halı
Pierre Cardin Halı
  Koleksiyon Tanitimlari
Angora Halı ...
Angora Halı ;evlerinizi şıklık yarışında öne çıkaracak fırsatlar ...
Sanat Halı "Seramoni" Koleksiy ...
Halı tasarım çalışmalarındaki hayal gücü ve farklı tasarımlar ...
Saray Halı Simin Koleksiyonu ...
Saray Halı tüm faaliyet alanlarında uygun ve başarılı ...
Merinos Klasik Kolleksiyonu ...
Merinos Halı klasik modellerini sizlerin beğenisine sunuyor. Göz ...
Gümüşsuyu, Gümüşmekik Kolleksi ...
Gümüşsuyu, Doğa dostu halılarını sizlerin beğenisine sunuyor. Yaşam ...
İş Ortaklıklarımız
................................................................................................................
Decor Dergisi
Kohan Journal Dergisi
Carpet XL Dergisi
Trtex.com
Fibre2fashion.com
Halı Galerileri
................................................................................................................
Royal Halı Modelleri
Merinos Halı Modelleri
Kaşmir Halı Modelleri
Hks Halı Modelleri
Step Halı Modelleri
Katıldığımız Fuarlar
................................................................................................................
ITM Istanbul Tekstil Fuarı
Bursa Konfeksiyon Makinaları Fuarı
Gaziantep Halı Ve Yan Sanayi Fuarı
Sponsorluklar
................................................................................................................
Domateks Asia ChinaFloor
 
Anasayfa | Talepler | Yan Sanayi | İnsan Kaynaklarımız | Galeriler | Koleksiyonlar | İletişim | Harita
Copyright 2010 © Carpetrium | Powered by Index Tasarım