Halı ve Yan Sanayisinin Buluştuğu Nokta
 
Google Translate
Üye Girisi   |   Üye Ol  
Türkçe italiano ???? English Français Español ??? ??????? ελληνικ? Deutsch Nederland ??????? Türkçeitaliano ????EnglishFrançaisEspañol??????????ελληνικ?DeutschNederland???????
   Halı »  Makine Halısı  
   Siz hayal edin HKS Halı yapsın..
 
 
Ülkemizdeki peluş halı segmentini sektörümüze ilk kazandıran firma özelliğini koruyan HKS Halı, genişleyerek büyümesine hızla devam ediyor.



Aylık dokuz bin metrekarelik kapasite ile üretimini sürdüren HKS Halı hakkında ki sorularımızı firma sahibi Havva Bayrakcı cevaplandırdı.

HKS Halı’nın kuruluş aşamasından ve bugünlere gelişinden bahseder misiniz?

1990’lı yıllarda başlayan tekstil sektöründeki   faaliyetlerimizin birçok alanda üretim çeşitliği göstererek devam etmiş ve daha sonra da halı üretimine başlayıp 2004 yılında Peluş halıyı sektöre kazandırarak alışıla gelmiş olan klasik halı anlayışının tamamen dışına çıkarak sektörde bir ilke imza atmıştır.İhracat yapılanmasını da tamamlayarak adından söz ettiren bir firma olmuştur.2010yılında genişleyerek büyüyen genç, dinamik ve araştırmacı kadrosuyla sürekli yeniliklerle hizmet vermeye devam etmektedir.

Ürün çeşitleriniz ve üretim kapasiteniz hakkında bilgi verir misiniz?

Ürünlerimiz tamamen el işçiliği ve kişiye özel tasarımlardan oluşmaktadır.Çeşitlerimiz ise Deri Kürk Halı, My X 16 (Savarowski taşlı Halı) Anti Astım Carpet, Flokürk Halı , Flok ve Deri pano Halı, Rabbit, Floş Halılar ve Postlar olarak bulunmakta olup ürün yelpazemize Flokürk Cristal adı altında yeni bir grup daha eklenmiştir.Bunların dışında 2011 yılında bünyemiz altında açılan yeni bölümde ise Banyo Grubu olarak da Deri Kürk, Rabbit ve Floş Banyo Klozet takımları üretmekteyiz. Kapasite aylık otuz bin m2 üzerindedir.





Sizi diğer firmalardan ayıran en önemli özelliklerden bahseder misiniz?

HKS Halıyı diğer firmalardan ayıran en önemli özelliklerden birisi Ar-Ge çalışmalarıdır. Yeniliklerin ve ilklerin öncüsü olması piyasada olmayanı ve ihtiyaç olanı araştırıp, onu en güzel ve en kaliteli şekilde daha da önemlisi kişiye özel tasarımlarıyla üretip piyasaya hizmet vermesidir. İhracat rakamlarını istikrarlı bir şekilde büyütmesi de yine HKS’yi ayrıcalıklı kılmaktadır.

HKS Markanız hakkında bilgi verir misiniz? Markalaşma çalışmalarınız ne aşamada devam ediyor?

Markalaşma adına yaptıklarımız, Mükemmelleşmek ve daha iyisini sunmak adına aldığımız kararlarda insan, yönetim, müşteri memnuniyeti, ürün pazarlama, satış ve reklamın birbirlerini   tamamlayıcı unsurlar olduğunu biliyor ve bu unsurları zincirin halkaları olarak görüyoruz.Bizler HKS Halı olarak çalışanlarımıza yaptığımız yatırımlar sonucunda ürünlerimizdeki kalite çıtasının sürekli yükselmesi doğrultusunda hareket etmekteyiz.Diğer taraftan ekonomik pazardaki yerimizi reklam ve pazarlama stratejileriyle belirleyerek satış hedeflerimizi her zaman üst sınırlarda tutmaktayız.






Türk Halı sektörünün bugününü ve geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Halı sektörü büyük bir sıçrama yaşayıp, önemli gelişmeler kaydetti. Bu süreçte Türk Halı Sektörü, lider ülkeler konumuna ulaştı. Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen sektörün birçok sorunu halen çözülmeyi bekliyor. Bunların başında, polipropilen ve akrilik maliyetlerinin Petro-kimya ürünlerine endeksli olması dolayısıyla, petrol fiyatlarındaki artışların doğrudan üretim maliyetlerine yansıyarak artması ve bu durumun ise hem üreticileri maliyet sapmalarının hesaplanmasında zorlaması, hem de istikrarlı bir maliyet profilini yakalamayı zorlaştırmasıdır. Bir diğer sorun ise; Türkiye’deki enerji maliyetlerinin kayda değer ölçüde yüksek olmasıdır. Bu durum da, üretim maliyetlerini artırmakta ve rekabet açısından dezavantaj sağlamaktadır. Dolayısıyla üretim kaynakları hep aynı ürün kalemlerinde yığılarak heba olup gitmekte, bu durum ise sadece yurt içi rekabeti değil yurt dışı rekabeti de aynı oranda güçleştirmektedir. Siyasal platformda çözülmesi gereken hususların yanında, sektörün kendi içinde de yaşadığı önemli sorunlar bulunmaktadır. Bunların en başında ise pazarlama eksikliği sebebiyle yurtdışı pazarlarının çeşitlenememesi gelmekte, bu durum sektörün yurtiçi piyasasındaki kısır rekabet ortamına benzer bir ticari ortam yaratmaktadır. Dolayısıyla, belirlenen kurumsal ihracat hedeflerine ulaşmada istenilen ivme sağlanamamaktadır.

HKS Halı olarak geleceğe yönelik hedef ve projelerinizden bahseder misiniz?

Sohbetimizin içinde de belirttiğim gibi; firma olarak sürekli yeni ürünleri müşterilere sunmak ve alışıla gelmiş olan klasik anlayışının tamamen dışına çıkarak sektörde hep ilklere imza atmak, çalışanlarımıza yaptığımız yatırımlar sonucunda ürünlerimizdeki kalite çıtasını yükseltmek. Diğer taraftan ekonomik pazardaki yerimizi reklam ve pazarlama stratejileriyle belirleyerek satış   hedeflerimizi her zaman üst sınırlarda tutmak ve ihracatımızı istikrarlı bir şekilde yükseltmek en önemli hedeflerimizdir.

Kaynak: Decor


























Güncellenme: 25/01/2012   
132  Kez Okundu   
Kategoriyle ilgili diğer haberler
Yorum ekle    |
Toplam 0 Yorum

Habere ait yorum bulunmuyor.
 
  Son Eklenen
 
Selahattin Kaplan Halı Sektö ...
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan ...
Halınızın Ömrünü Nasıl Uzatırs ...
Evlerinizi süsleyen ve de pek ucuz olmayan ...
Önce Öğrendiler, Şimdi Kazanıy ...
Halı dokuma kursuna katılan kadınlar hem halı dokumayı ...
Reform Halı'da %50 İndirim Kam ...
Reform Halı Şubat ayına özel yepyeni bir kampanya ...
Kaşmir Halı’nın eğitime ...
Kaşmir Halı’nın da bünyesinde faaliyet gösterdiği Gülsan Holding ...
Siz hayal edin HKS Halı yapsın ...
Ülkemizdeki peluş halı segmentini sektörümüze ilk kazandıran ...
Merinos'tan Amerika'da İlginç ...
Parça halıda dünya liderliğine yükselen Merinos, kasım ayında ...
Halının Mir'i Mir Halı ...
Köşemizde bu ay Mir Halı Yönetim Kurulu ...
İlmek ilmek Emek; Arya Halı ...
Bu ayki röportaj konuğumuz Arya Halı Yönetim Kurulu ...
Müşteriye Verilen Güven İpek M ...
Temelleri 1960' lı yıllarda atılan ve artan üretim ...
Hangi Ülkeye Neyi, Nasıl Satar ...
İhracat yapan veya başlamayı düşünen KOBİ’ler için özel ...
Yabancılarla işbirliği faydalı ...
Eskiden kalma deyişlerimizden biri de "Küçük Olsun, Benim ...
İşverenin Haklı Sebeple Derha ...
Hakkındaki iddialara karşı savunmasını almadan bir işçinin belirsiz ...
Halının Pazar Değişimleri ...
Türkiye ihracatının yaklaşık yüzde 1’ini halı ihracatı oluşturuyor. ...
Halı Sektörü Pazar Kavramı ve ...
Herkesin her pazara kolayca ulaştığı, rekabetin zorlaştığı ve ...
  Hali Galerileri
Atlas Halı
Confetti Halı
Pierre Cardin Halı
Atlantik Halı
İvi Çocuk Halısı
Gümüşsuyu Halı
Step Halı
Karmen Halı
Saray Halı
  Koleksiyon Tanitimlari
Merinos Shaggy Halı Modelleri ...
Merinos 2012 Shaggy Halı modellerinde çok iddalı. Halılardaki göz ...
HKS Deri Kürk Halı'dan Muhteşe ...
HKS Halı geleneksel olarak sürdürdüğü peluş ...
Saray Halı Frize Serisi ...
Saray Halı Frize serisi,çok zengin renk ve model ...
Saray Halı Eccentrik Modeli ...
SarayHalı; inanılmaz fiyat ve alım koşullarını ,çağın teknolojisi,kalitesi ...
Saray Halı Shaggy Halı Modelle ...
En iyi teknoloji,en iyi kalite işte Saray ...
İş Ortaklıklarımız
................................................................................................................
Decor Dergisi
Kohan Journal Dergisi
Carpet XL Dergisi
Trtex.com
Fibre2fashion.com
Halı Galerileri
................................................................................................................
Royal Halı Modelleri
Merinos Halı Modelleri
Kaşmir Halı Modelleri
Hks Halı Modelleri
Step Halı Modelleri
Katıldığımız Fuarlar
................................................................................................................
ITM Istanbul Tekstil Fuarı
Bursa Konfeksiyon Makinaları Fuarı
Gaziantep Halı Ve Yan Sanayi Fuarı
Sponsorluklar
................................................................................................................
Domateks Asia ChinaFloor
 
Anasayfa | Talepler | Yan Sanayi | İnsan Kaynaklarımız | Galeriler | Koleksiyonlar | İletişim | Harita
Copyright 2010 © Carpetrium | Powered by Index Tasarım